Steeds meer bedrijven en ondernemers gaan in zee met een professionele tekstschrijver. De tekstschrijver draagt zorg voor de teksten die verschijnen in brochures, jaarverslagen, nieuwsbrieven en meer. Ook worden de teksten op een website vaak door een tekstschrijver geschreven. Dit is een mooie manier voor bedrijven om zich te profileren.

Tekstschrijver in dienst
Steeds minder bedrijven en ondernemers nemen een tekstschrijver vast in dienst. Er zijn veel freelance tekstschrijvers die naar verhouding goedkoper zijn. Op het moment dat er teksten geschreven moeten worden, stellen de tekstschrijver en de opdrachtgever samen een plan en een project op. Hier gaat de schrijver vervolgens mee aan de slag. Grotere bedrijven die dagelijks nieuwe teksten nodig hebben, hebben doorgaans wel een vaste tekstschrijver in dienst.

Vacature voor tekstschrijvers
De meeste bedrijven hebben al een tekstschrijver in dienst. Veel vacatures in de branche zijn er dan ook niet te vinden. Wel kun je vaak vacatures vinden voor redactie- en redigeerwerk, maar dat verschilt van tekstschrijven. Omdat de banen niet voor het oprapen liggen, kiezen veel tekstschrijvers voor een eigen bureau. Als freelancer halen ze moeiteloos opdrachten binnen, want er is altijd vraag naar nieuwe teksten.

Tarieven van tekstschrijvers
Onderzoek onder tekstschrijvers heeft uitgewezen dat er veel uiteenlopende tarieven gehanteerd worden. Over het algemeen geldt dat de prijs vaak de professionaliteit en ervaring van de schrijver aangeeft. Zo zal een beginnend tekstschrijver, die nog hard op zoek is naar opdrachten, minder vragen dan een gevorderde schrijver. Professionele tekstschrijvers hanteren gemiddeld een tarief van tegen de 100 euro per uur.

Tekstschrijver online
Ook de tekstschrijver is online. Op het internet kun je de meeste tekstschrijvers terugvinden. Via hun eigen website presenteren ze hun werkzaamheden. Zo kun je ook makkelijk met ze in contact komen. Je kunt de tekstschrijver via zijn website benaderen. De meeste schrijvers geven de optie om vrijblijvend een prijsopgaaf te maken. Tevens kun je je wensen duidelijk maken en informeren naar de mogelijkheden.

 

Nuttige links

Cayman SEO
Om websites hoger te laten scoren is SEO van belang.

XXL Webdiensten
Diverse online diensten voor uw onderneming.

Webdiensten VBW
Van Breukhoven Webdiensten online. 

Schrijven voor het web
Alles over de beste webteksten online.

Online webtekst
Hoe schrijf je kwalitatieve teksten voor het web?

Webdiensten online
Online overzicht van de beste webdiensten.

Goede SEO diensten
SEO is van groot belang om uw website te laten scoren.

Instituut voor websucces
Websucces, wie wil het niet? Een overzicht van strategie├źn.